Tetititu

Tid i bevægelse  en time 25 minutter

Tid  2 timer 33 minutter

Koordinater 1545

Uploadet 31. oktober 2020

Optaget oktober 2020

 • Bedømmelse

   
 • Information

   
 • Let at følge

   
 • Landskab

   
-
-
263 m
140 m
0
2,2
4,5
8,98 km

Vist 989 gange, downloadet 46 gange

tæt på Sabadell, Catalunya (España)

Índex IBP: 33 (Veure anàlisi a l'enllaç "Ver más")
Versió en Català
Excursió fàcil en l'aspecte físic i moderada des del punt tècnic, en que farem un recorregut circular des de la Torre de l'Aigua de Sabadell, fins arribar a l'Ermita de Togores, alhora que coneixerem alguns dels indrets més singulars dels rodals de Sabadell.
Excursió per fer durant tot l'any.

Punts d'interès:
1- Torre de l'Aigua
2- Molí d'en Torrella
3- Torre del Canonge
4- Ermita de la Mare de Déu de Togores
5- Pi de les tres branques
6- Emplaçament antic Castell d'Arraona


NOTA 1: La calificació de l'excursió com moderada és pel tram que comença al Waypoint "Desviament cap el sender (Forat a la tanca)" i s'acaba al Waypoint "Final tram de baixada". Si no es fa aquest tram l'excursió és fàcil.

NOTA 2: En el tram de la nota 1 s'ha de passar uns 300 metres pel marge d'un camp (mirar de no trepitjar).

NOTA 3: La baixada des de l'antic emplaçament del Castell d'Arraona a la pista es tracta d'un camí poc marcat i una mica pendent.

Versión en Español
Excursión fácil en el aspecto físico y moderada desde el punto técnico, en que haremos un recorrido circular desde la Torre del Agua de Sabadell, hasta llegar a la Ermita de Togores, al tiempo que conoceremos algunos de los lugares más singulares de los rodales de Sabadell.
Excursión para hacer durante todo el año.

Puntos de interés:
1- Torre del Agua
2- Molino de Torrella
3- Torre del Canónigo
4- Ermita de la Virgen de Togores
5- Pino de las tres ramas
6- Emplazamiento antiguo Castillo de Arraona

NOTA 1: La calificación de la excursión como moderada es por el tramo que comienza en el Waypoint "Desvío hacia el sendero (Agujero en la valla)" y se termina el Waypoint "Final tramo de bajada". Si no se hace este tramo la excursión es fácil.

NOTA 2: En el tramo de la nota 1 se ha de pasar unos 300 metros por el margen de un campo (mirar de no pisar).

NOTA 3: La bajada desde el antiguo emplazamiento del Castillo de Arraona en la pista se trata de un camino poco marcado y algo pendiente.

English version
Easy excursion in the physical aspect and moderate from the technical point, in which we will make a circular route from the Water Tower of Sabadell, until arriving at the Hermitage of Togores, at the same time as we will know some of the most singular places of the stands of Sabadell.
Excursion to do all year round.

Places of interest:
1- Water Tower
2- Water Mill of Torrella
3- Tower of Canonge
4- Hermitage of the Virgin of Togores
5- Pine of the three branches
6- Old site Castell d'Arraona

NOTE 1: The rating of the excursion as moderate is for the section that begins at the Waypoint "Detour to the trail (Hole in the fence)" and ends at the Waypoint "Final descent section". If this section is not done the excursion is easy.

NOTE 2: In the section of note 1 you have to pass about 300 meters along the edge of a field (try not to step on it).

NOTE 3: The descent from the old site of Castell d'Arraona to the track is an unmarked and slightly sloping path.

version française
Excursion facile dans l'aspect physique et modérée du point technique, dans laquelle nous ferons un itinéraire circulaire depuis le château d'eau de Sabadell, jusqu'à arriver à l'ermitage de Togores, en même temps que nous connaîtrons certains des endroits les plus singuliers des stands de Sabadell.
Excursion à faire toute l'année.

Lieux d'intérêt:
1- Château d'eau
2- Moulin à eau du Torrella
3- Tour du Canonge
4- Ermitage de la Vierge de Togores
5- Pin des trois branches
6- Ancien site Castell d'Arraona

REMARQUE 1: La cote de l'excursion comme modérée est pour la section qui commence au Waypoint «Détour vers le sentier (Trou dans la clôture)» et se termine au Waypoint «Section de descente finale». Si cette section n'est pas terminée, l'excursion est facile.

NOTE 2: Dans la section de la note 1, vous devez passer environ 300 mètres le long du bord d'un champ (essayez de ne pas marcher dessus).

NOTE 3: La descente de l'ancien site de Castell d'Arraona vers la piste est un chemin non balisé et légèrement en pente.

Vis mere external

Monument

Torre de l'Aigua (Aparcament)

Torre de l'Aigua: és un dipòsit d'aigua modernista considerat un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, fins al punt de ser-ne el símbol identificatiu.[1] S'aixeca a la banda est de la ciutat, gairebé al cantell mateix de la riba del riu Ripoll, prop de la carretera de Caldes de Montbui. Va funcionar com a dipòsit entre 1922 i 1967.[2] És considerat un dels 100 "Elements del Patrimoni Industrial de Catalunya" i es poden fer visites guiades els dies de Festa Major, el primer cap de setmana de setembre. Informació extreta de: https://ca.wikipedia.org
Ruiner

Molí d'en Torrella

Molí d'en Torrella: És el molí del Ripoll documentat des de més antic (a partir del segle X). La seva implamentació al riu ve estretament lligada, per una part a la línia de força marcada per la sèquia Monar, i per l'antiga Via Augusta i carretera posterior fins a la construcció del Pont de La Salut el 1864. Informació extreta de: http://ca.sabadell.cat
Bro

Pas Riu Ripoll

Pas Riu Ripoll
Bro

Pas Riu Tort

Pas Riu Tort
Kryds

Desviament cap a la dreta

Desviament cap a la dreta
Flod

Pas Riu Tort 2

Pas Riu Tort 2
Ruiner

Torre del Canonge

Torre del Canonge: masia abandonada d'origen medieval, de la que tan sols es conserva l'estructura principal, en estat ruïnós. De l'antiga construcció del s.XII només queden les restes de tres arcades de pedra.
Foto

Camí de la Torre del Canonge

Camí de la Torre del Canonge
Religiøst sted

Ermita de la Mare de Déu de Togores

Ermita de la Mare de Déu de Togores: Ermita i masia possiblement del segle xiv, bastida damunt les restes d'una vella construcció romana.
Træ

Pi de les tres branques

Pi de les tres branques
Kryds

Desviament cap el sender (Forat a la tanca)

Desviament cap el sender (Forat a la tanca)
Panorama

Vistes de Sabadell

Vistes de Sabadell
Ruiner

Emplaçament antic Castell d'Arraona

Emplaçament antic Castell d'Arraona: El castell va ser un dels elements fundacionals del municipi de Sabadell. Apareix documentat per primera vegada el 1049, tot i que el terme d’Arraona s’esmenta ja a mitjan segle X. Era l’enclavament dels poders feudals delegats del comte de Barcelona en aquesta zona del Vallès. En el seu terme i al voltant del mercat setmanal i de l’església de Sant Salvador es formarà en el segle XI la vila de Sabadell. A partir del segle XIV, el castell va formar part del patrimoni reial i progressivament va anar perdent importància davant el creixement de la vila. Es trobava sobre un esperó entre els rius Ripoll i Tort, a tocar de l’actual pont de la Salut. L’edificació devia ser molt senzilla i ha deixat molt poques restes arqueològiques. Informació Extreta de: http://museus.sabadell.cat
Kryds

Camí de baixada

Camí de baixada
Kryds

Final tram de baixada

Final tram de baixada

9 kommentarer

 • Foto af Jorditoms

  Jorditoms 01-11-2020

  Wow estas fotos son espectaculares me encanta el follaje la flora que hay parece como si estuviera en una película, de verdad me encanta el toque antiguo que tienen las estructuras!! Otra más que me la pongo para hacer en favoritos

 • Foto af Tetititu

  Tetititu 01-11-2020

  Gracias por los comentarios. Los aldrededores del rio Ripoll, tienen muchas estructuras de los inicios de la Revolución Industrial en Cataluña, y es interesante conocerlas.

 • Foto af Jorditoms

  Jorditoms 01-11-2020

  Te digo de verdad que me encantó mmuucchhoooooo gracias por compartirla, y pensar que lo hacías corriendo waho

 • Foto af Alexsito

  Alexsito 09-11-2020

  Fet, magnifica excursió sense haver d'agafar el cotxe ( pels de Sabadell es clar) Per aquest temps de Pandèmia, que no podem sortir del municipi, ha sigut ideal. L' únic complicat es la baixada / os pujada ( ja nosaltres el vam a fer a la inversa) de l'antic castell d'Arraona, ja que no hi ha camí marcat. La resta tot preciós i molt ben explicat

 • Foto af Tetititu

  Tetititu 11-11-2020

  Gracies pel comentari.

 • Foto af latogat

  latogat 22-11-2020

  Confirmo. Muy chula! Gracias por compartir.

 • Foto af latogat

  latogat 22-11-2020

  Muy chula!

 • Foto af Tetititu

  Tetititu 22-11-2020

  Gracias por el comentario y la valoración.

 • Foto af Jorditoms

  Jorditoms 22-11-2020

  Así es !!! Tengo muchas ganas de hacerla desde que acabe este confinamiento

Du kan eller denne rute