Devy

Tid  8 timer

Koordinater 1760

Uploadet 5. februar 2014

Optaget januar 2014

-
-
386 m
153 m
0
6,5
13
25,89 km

Vist 3892 gange, downloadet 43 gange

tæt på Mettlach, Saarland (Deutschland)

We starten deze wandeling in de Gangolfer Strasse (66693 Mettlach) waar er een gratis wandelparking voorzien is. Het infobord van de Saarschleife Tafeltour staat beneden aan de kerk waar men enkel kan parkeren met parkeerschijf. Aangezien er tijdens de originele wandeling gebruik moet worden gemaakt van een veerdienst (die lang niet altijd open is, voor juiste vaartijden zie foto bij waypoint of internet Fähre "Welles") kan men hier ook enkele varianten van maken zonder veerboot zodat men hier eigenlijk 4 mogelijkheden heeft :

1) originele wandeling Saarschleife Tafeltour +- 16 km MET FERRY

2) lus 1 : binnenkant Saarbocht naar burcht Montclair en langs oever terug
+-11 km ZONDER FERRY

3) lus 2 : buitenkant Saarbocht naar uitzicht Cloef en langs oever terug
+- 15,5 km ZONDER FERRY

4) lus 1 en lus 2 na elkaar voor de die-hard wandelaars onder ons :
+- 26 km ZONDER FERRY

Op elk van deze wandelingen heeft men tal van mooie uitzichten op de Saar maar hoogtepunt is natuurlijk wel het uitzichtpunt Cloef waar men een prachtig panorama heeft over de bekende “U” Saarbocht. Er zal stevig geklommen en afgedaald moeten worden, in de 2 varianten waar men terug komt langs de oevers van de Saar en dus vlak wandelt zal dit geen problemen geven maar bij de originele wandeling en de lange variant zonder veerboot zal men dit op den duur toch beginnen voelen. Dit alles is zeker de moeite waard want men zal beloond worden met ontelbare prachtige panorama’s over de rivier Saar en tegenoverliggende rotswanden en wouden. Hoogtepunten zijn onder andere uitzichtpunt Cloef,burcht Montclair, het uitgestrekte dal van St.Gangolf en de afdaling naar de Saar langs het riviertje Steinbach dat je oversteekt op tal van houten bruggetjes.
Afdaling langs het mooie riviertje Steinbach over verscheidene bruggetjes.
Rustbank langs de Saar.
Rustbank langs de Saar.
Bank met prachtig panorama.
Bank met prachtig panorama.
Bank met prachtig panorama. Van hieruit kan je reeds rechts in de verte het beste uitzichtpunt over de Saarbocht, nl. Cloef, zien.
Bank met uitzicht op het sas.
Bank en prachtig panorama van de Saar.
Bij deze grote holle boom heeft m'n een mooi uitzicht over de vallei van St. Gangolf.
Bank en prachtig panorama van de Saar en omgeving.
Bank en enkele trappen die afdalen naar het riviertje Steinbach.
Rustbank langs de Saar.
Rustbank aan het oeverpad langs de Saar.
De burcht van Montclair. Deze burcht is tevens te bezoeken, voor de openingsuren en prijzen, zie foto's. Als men het paadje achter de burcht neemt heeft men nog een mooi uitzicht over de Saar.
Informatiekantoor van Mettlach.
Het kerkhof van Mettlach is hoog gelegen en ziet uit over het stadje.
De gratis wandelparking voor de Saarschleife Tafeltour ligt in de Gangolfer Strasse. Het infobord van de wandeling staat beneden in het dorp waar enkel parkeren met parkeerschijf mogelijk is.
Stuwdam met sas op de Saar.
Uitzichtpunt Cloef : de apotheose van deze wandeling, een wondermooi uitzicht over de bocht die de rivier Saar hier maakt (Saarschleife). Tijd om even stil te staan en te genieten van al die prachtige natuur.
Dit is het kleine broertje van het uitzichtpunt Cloef, een mooi voorsmaakje van wat komen zal.
Pfarrkirche St. Lutwinus 66693, Mettlach, Saarland, DEU
Teufelssteinhütte
Aanlegsteiger voor de veerpont. Voor openingsuren en prijzen, zie foto's of internet 'Phäre Welles'. In de algemene beschrijving van de wandeling staan eventuele varianten van de Saarschleife Tafeltour zoals deze lange variant zonder dat men gebruik moet maken van deze veerdienst.

Kommentarer

    Du kan eller denne rute