Hadiguardo
57 7 65

Koordinater 88

Uploadet 21. november 2012

-
-
13 m
5 m
0
1,2
2,3
4,68 km

Vist 1366 gange, downloadet 16 gange

tæt på Poliña de Júcar, Valencia (España)

Circuit per a fer un passeig per La Mota,amb una magnífica vista per damunt dels tarongers. Es pot fer la ruta tan com està indicada, tornant pel Camí Vell d'Alzira o tornar per La Mota i així no creuar la carretera.

Vis mere external

foto

El Poaor

Des de La Mota podem baixar vora riu al punt conegut com El Poaor. Era l'embarcador des d'on extreia arena del Xúquer; el punt on les barques descarregaven el material. Fins a la pantanada de 1982 encara quedaven vestigis. Es un lloc interessant per vore el Xúquer, en mig d'una recta molt llarga del riu; sovint algunes aus de l'Albufera estan per la zona. Després de vore El Poaor tornem a La Mota i ens dirigim direcció Albalat (a la dreta) per dalt a la Mota, per disfrutar del paisatge que ofereix. De tant en tant, si ho desitgem, poden tornar a acostar-nos al Xúquer en alguns dels camins que baixen. Cal destacar al paisatge una gran quantitat de motors de regs i cases de camp; fa uns anys habitades per treballadors dels propietaris i en l'actualitat en ruines, com a magatzem o segona vivenda. Al fons la Serra de Corbera.
foto

La Passarel·la

Polinyà està situat a molt poca distància del Xúquer. Fa uns anys la Diputació va traure la carretera per fora del poble, entre aquest i el riu. Al final del carrer Sant Josep, a la Ronda Joan Fuster està la passarel·la que salva la circunvalació i permet accedir facilment a La Mota. L'altura d'aquesta construcció permet unes vistes interessant sobre el poble, el riu i part de la comarca.
Information

Plaça Ajuntament

Plaça on tenen lloc la majoria dels actes festius i gran part dels actes organitzats per l'Ajuntament a l'aire lliure. Un bon punt d'eixida per a qualsevol recorregut pel poble o pel terme.
foto

La Mota

La Mota, o Cordó, com diuen a altres zones de la comarca, és una construcció dissenayada per protegir els pobles de les avingudes del riu Xúquer. La seua amplaria i sobretot l'elevació (uns 5 metres) la converteix en un lloc ideal per passejar, caminar o correr. Va des de quasi el pont d'Algemesí fins a Fortaleny, pel que fa a la marge dreta del Xúquer.
foto

Riu Xúquer. Accés

Al llarg del passeig per La Mota podem trobar alguns camins que baixen cap al riu; molts d'ells ens permetren accedir a les seues vores i fer una ullada. Aquest punt es molt accessible i proper per a vore el Xúquer.
foto

Pont d'Albalat

Un dels ponts de ferro sobre el Xúquer que són una gran obra d'ingenieria de la seua època; en homenatge a aquestos ponts i els seus constructor es va posar l'estructura de ferro que voreu a la rotonda d'entrada al pont que dona accés a Albalat i per tant a la marge esquerra del riu. Uns pocs metres abans del pont, encara a La Mota, un camí de baixada entre taronger es permetrà vore el pont des de vora riu. Prengau atenció al creuar a l'altra banda per continuar la ruta.
foto

Vestigi de l'antiga carretera

Quan es va construir el nou accés i la rotonda es va deixar una via de servei per a accedir al Motor del poble. Allí trobareu un troç de carretera per tapar; es un testimoni de la antiga i primera carretera que anava a Alzira: d'adoquins. Podeu continuar agafant enseguida la Mota o entrar al Motor del poble per la via de servei.
foto

Motor del Poble

És el motor de la Comunitat de Regants majoritaria a Polinyà, rega unes 3.400 fanecades per mig de la xarxa de reg coneguda coneguda com a Séquia Segon o Séquia Nova. Agafa l'aigua del riu. Els origens de la xarxa de reg es remunten al segle XVII; el motor data dels últims anys del segls XIX.
foto

Motor de la Granja

Motor situat a la partida de Gual, vora riu i prop del Motor del poble. Rega bàsicament les terres de la propietat coneguda com La Granja.
foto

La Granja

Edifici medieval d'extraordinaria importancia. Fa poc ha sigut comprat per l'Associació Valenciana d'Agricultors, que té un projecte de restauració de l'edifici. Masia gòtica dins l'arquitectura civil, hi ha pocs edificis de les seues característiques i tan complets, tot i el seu estat. Una volta l'edifici per fora fora ens deixa vore una gran quantitat d'arcs apuntat tapats, arcs que segurament donarien pas a una lonja porticada. A la pard oest hi ha dues portes, també cegades, de gran interés. A la façana principal, que dona al sud (carretera) queda una de les finestres gòtiques. L'interior és molt interessant però actualment no es visitable donat els seu estat perillós.
Risiko

Pas de la Carretera

Atenció! Circulem un tros per carretera. Després de vorer La Granja em de creuar la carretera 505; ens dirigirem a la carretera 507 direcció Benicull. A uns 200 metres, a l’esquerra, agafarem el Cami Vell d’Alzira en direcció Polinyà. Entre les persones majors alguns encara li diuen a aquesta carretera el Camí Sinyent.
Kryds

Camí vell d'Alzira

La tornà al poble la fem per aquest camí local, tranquil però amb cert tràfic; per tant prestem atenció. Tot i això podem disfrutar d’un passeig entre els camps de tarongers.
Information

Carrer de Pilota al Raspall Adolfo Cebolla

Aquesta instal•lació esportiva municipal reprodueix el que seria un carrer normal del poble per a jugar a pilota al raspall. Està dedicat a Adolfo Cebolla, una persona de gran importancia dins la historia del raspall i no sols a Polinyà. Es aquest carrer de Pilota al Raspall juga el Club de Pilota al Raspall de Polinyà i realitza les seues activitats l’Escola Municipal de Pilota al Raspall.
Information

Frontó Municipal

FRONTÓ MUNICIPAL. Frontó municipal reglamentari. Es la seu del Club Frontenis Polinyà, que a més dels partits de lliga en que participa organitza diversos campionats al llarg de l’any. Està situat dins del Camp de Futbol Sebastià Puig.
Information

Camp de Futbol Sebastià Puig

CAMP DE FUTBOL SEBASTIÀ PUIG.- Camp de futbol municipal. Actualment compta amb Escola Municipal de Futbol que entrena diversos equips de xiquets.

Kommentarer

    Du kan eller denne rute