etrex21

Tid  3 timer 56 minutter

Koordinater 1922

Uploadet 1. marts 2014

Optaget marts 2014

-
-
66 m
36 m
0
5,1
10
20,39 km

Vist 2081 gange, downloadet 41 gange

tæt på Sleen, Drenthe (Nederland)

Sleen - Coevorden

Drents Plateau - Tussen Rolde en Sleen loopt u door een ‘leeg land’; hier wonen maar weinig mensen. Niet eens zo lang geleden lagen er uitgestrekte heidevelden. Nu staan er bossen, afgewisseld met wat kleine heidevelden en veenplassen. Stilte en rust heerst er in deze grote boswachterijen. In Sleen, met al die prachtige boerderijen, komt u weer in de bewoonde wereld.

Het Drents Plateau is een soort omgekeerd diep bord, oprijzend uit een kraag van veenmoerassen. Er zijn weinig hoogteverschillen. De oostelijke rand wordt gevormd door de Hondsrug, die nergens hoger is dan 26 meter boven NAP. Westelijk hiervan loopt de iets lagere Rolderrug, waar het Pieterpad grotendeels overheen loopt. Het Drents Plateau is het grootste keileemgebied dat in Nederland aan de oppervlakte voorkomt. Keileem laat geen water door, dus op plaatsen waar water niet weg kon ontstonden veenmoerassen, vooral aan de randen van het plateau. De keileem bevat veel stenen, die men in de 19de eeuw goed kon gebruiken in de weg- en waterbouw. Drenthe werd toen zon beetje beschouwd als onze nationale steengroeve. In Drenthe zelf zie je de keien in allerlei toepassingen terug: als hoeksteen, siersteen, een hoopje in de voortuin, als markeringskei maar ook als wegdek of als erfverharding en vloer, en natuurlijk in zijn meest spectaculaire vorm: het hunebed.

Vis mere external

Sacred architecture

Grote driebeukige kerk van Sleen

Sleen heeft een grote driebeukige kerk. De kerk staat aan de oude Heirweg van Groningen naar Coevorden. Het gotische koor ontstond waarschijnlijk al aan het eind van de veertiende eeuw. De kerktoren is met zijn 59 meter de hoogste kerktoren van Drenthe[2]. Nadat in 1867 de spits was afgebrand, kreeg de toren een lantaarnbekroning, die in 1923 door de huidige naaldspits werd vervangen. In 1883 was de kerkrestauratie voltooid. Deze restauratie werd geleid door C.H. Peters, die geadviseerd werd door P.J.H. Cuypers.
panorama

Paaltje

Paaltje
Picnic

Bank

Bank
Sacred architecture

JOODSE BEGRAAFPLAATS

JOODSE BEGRAAFPLAATS
Borg

Kasteel

Kasteel
Sacred architecture

Kerk

Kerk

Kommentarer

    Du kan eller denne rute