LucT
  • Foto af Ophasselt - Schendelbeke  30/09/2012
  • Foto af Ophasselt - Schendelbeke  30/09/2012
  • Foto af Ophasselt - Schendelbeke  30/09/2012

Tid  5 timer 21 minutter

Koordinater 1004

Uploadet 8. oktober 2012

Optaget september 2012

-
-
79 m
14 m
0
5,4
11
21,46 km

Vist 1044 gange, downloadet 5 gange

tæt på Vrijheid, Flemish Region (Belgique)

Op 30/09/2012, een mooie nazomerdag, organiseerde Wandelclub 'De Padstappers Geraardsbergen' hun 11de Natuurreservatentocht in Ophasselt. We starten aan de werkplaatsen van firma Derito voor een tocht van 22km.

Eens uit het industriepark en door het dorpje, gaan we richting Hemelveerdegem en langs rustige wegels tot aan het gehucht Papemunte, waar we via weide- en veldpaden naar het natuurgebied Moenebroek trekken: een vrij drassig gebied met veel elzen, meidoornstruiken en omgeven door weides en houtkanten. We trekken verder naar Schendelbeke waar we achter de spoorweg in het naar restauratie snakkende buurthuis een rustpost vinden.

Door kleine dorpssteegjes wandelen we daarna naar het valleibos bij de Dender voor een mooi bosparcours dat ons tot aan de Dender voert, die we tot aan de Baronie van Boelare volgen. Hier leidt de kaarsrechte Kasteeldreef naar spoorlijn 90, die we volgen tot we deze lokale lus terug sluiten in Schendelbeke.

Na een tweede rustpauze steken we achter de kerk de spoorweg over en volgen een hobbelig graspad langs het spoor tot aan de Kulvestraat, die we linksaf gaan om de Aalstersesteenweg N460 te dwarsen en door de velden de Moenebroekstraat naar Ophasselt te vervoegen. Met een ommetje door een bosje en een op de maisvelden teruggewonnen wegeltje bereiken we zaal De Garve tegenover de kerk van Ophasselt.

Even rusten en daarna klimmen we stevig omhoog naar de Gapenberg waar we het Hasseltbos met zijn prachtige beuken doorkruisen. Langs enkele boswegels en een fraaie holle weg komen we terug uit nabij het kruispunt aan Derito waar we vertrokken waren.

Kommentarer

    Du kan eller denne rute