-
-
84 m
30 m
0
2,0
4,0
7,98 km

Vist 953 gange, downloadet 5 gange

tæt på Wijtschate, Flanders (Belgique)

Mooie wandelroute van 8 km in en rond Wijtschate
Waypoint

Pool of Peace

De Spanbroekmolenkrater, ook wel de Pool of Peace genoemd, is een krater ontstaan in 1917 gedurende de Eerste Wereldoorlog bij de Slag om Mesen. In totaal zijn er zo'n 19 kraters ontstaan door de ontploffingen van mijnen tijdens deze slag, maar deze krater is de beroemdste.
Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

Fietsknooppunt 50

Dit is knooppunt 50 in de regio -lt;a href="http://www.toerismewesthoek.be"-gt;Westhoek-lt;/a-gt;. Wens je de bijhorende kaart te bestellen, klik -lt;a href="http://www.fietsen-wandelen.be/fietsenwandelen/fietsen.aspx?id=100073"-gt;hier-lt;/a-gt;. Ontdek je een probleem op het knooppuntennetwerk, meld dit -lt;a href="http://www.fietsen-wandelen.be/fietsenwandelen/routechirurg.aspx"-gt;hier-lt;/a-gt;.-lt;br-gt; Auteur: -lt;a href="http://www.routeyou.com/user/view/125415.nl"-gt;Fietsknooppuntennetwerk-lt;/a-gt;-lt;br-gt; -lt;a href="http://www.routeyou.com/location/view/47501656.nl"-gt;Meer informatie-lt;/a-gt;
Auteur: dwijnants
Meer informatie
Waypoint

Ypres rally

Deze plaats ligt langs het traject van de Ypres Rally
Auteur: GTO Magazine
Meer informatie
Waypoint

Fietsknooppunt 9

Dit is knooppunt 9 in de regio -lt;a href="http://www.toerismewesthoek.be"-gt;Westhoek-lt;/a-gt;. Wens je de bijhorende kaart te bestellen, klik -lt;a href="http://www.fietsen-wandelen.be/fietsenwandelen/fietsen.aspx?id=100073"-gt;hier-lt;/a-gt;. Ontdek je een probleem op het knooppuntennetwerk, meld dit -lt;a href="http://www.fietsen-wandelen.be/fietsenwandelen/routechirurg.aspx"-gt;hier-lt;/a-gt;.-lt;br-gt; Auteur: -lt;a href="http://www.routeyou.com/user/view/125415.nl"-gt;Fietsknooppuntennetwerk-lt;/a-gt;-lt;br-gt; -lt;a href="http://www.routeyou.com/location/view/47499453.nl"-gt;Meer informatie-lt;/a-gt;
Auteur: dwijnants
Meer informatie
Waypoint

Ierse zuiltjes - WOI

Wijtschatestraat - 8950 Wijtschate Kruispunt van de Wijtschatestraat en de Oosthoekstraat De twee zuiltjes moeten de heldhaftige inzet van twee Ierse divisies tijdens de grote mijnenslag op 7 juni 1917 duidelijk maken. Het gaat om de protestantse 36ste Ulster Divisie en de katholieke 16de Ierse divisie. Het was de laatste keer in de geschiedenis dat katholieke en protestantse Ieren samen vochten. Daarom heeft deze plek voor de Ieren een bijzonder symbolische waarde. Met het plaatsen van de twee zuilen wilde de gemeente Heuvelland deze locatie, die nu enkel door specialisten gekend is, voor het brede publiek weer in herinnering brengen. De zuilen leggen een link leggen met de Ierse Vredestoren in Mesen. Ze sluiten qua vorm goed aan bij de zuiltjes, die bij de Ierse toren staan. Contactgegevens: - Ierse zuiltjes - WOI - Wijtschatestraat, Wijtschate - Tel: +32 57 45 04 55
Auteur: Westtoer POIs
Meer informatie
Waypoint

Spanbroekmolen

Op 7 juni 1917 blies het Britse leger met een mega-knal het Duitse front op met 19 zware mijnen. Je kan nog steeds de krater zien in het landschap. Het was de zwaarste conventionele ontploffing ooit. Bij het bestormen was de 36ste Ulster Divisie te vroeg en werden de divisie opgeblazen door hun eigen bommen. Nu liggen ze begraven te Wijtschate, op de begraafplaats Spanbroekmolen.
Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

Erfgoed

Tien kerkhoven en twaalf mijntrechters getuigen van de Eerste Wereldoorlog, die het dorp in puin legde. De neogotische kerk werd in 1924-25 opgericht door architecten H. en M. Leborgne, die na de oorlog een verschillende gebouwen, ook school en klooster, in het dorp optrokken. De nieuwe kerk kreeg drie beuken en een toren met spits en vier hoektorentjes. De vorm week sterk af van de vorige laatgotische kerk. Tijdens de godsdienstoorlogen op het einde van de 16de eeuw was de kerk ook al verwoest. In het strenge interieur is baksteen en natuursteen verwerkt, ook in biechtstoelen, doopvont…"Heilige Godelieve van de Linde" is een beeld afkomstig uit de kapel die vroeger gebruikt werd op de wijk "De Linde". Jules Anneessens bouwde in 1929 het huidige orgel.
Auteur: iBeaken
Meer informatie
Waypoint

Pool Of Peace Spanbroekmolen

De Spanbroekmolenkrater, ook wel Pool of Peace genoemd, is de grootste en meest imposante mijnenkrater in de Westhoek. De krater ontstond door de ontploffing van dieptemijnen tijdens de Mijnenslag van 1917. Wat overblijft, is een 12 meter diepe vijver. De site “Pool of Peace” is een vredevol stukje natuur in het glooiende landschap van Heuvelland. Naar aanloop van de periode 2014-2018 zal je via een wandellus zowel de Pool of Peace als de nabijgelegen Britse begraafplaatsen Lone Tree Cemetery en Spanbroekmolen Cemetery kunnen bezoeken. Contactgegevens: - Pool Of Peace - Kruisstraat, 8953 Wijtschate - Web: www.heuvelland.be - Dagelijks geopend. Gratis toegankelijk.
Auteur: Westtoer POIs
Meer informatie
Waypoint

Spanbroekmolenkrater

De Spanbroekmolenkrater, ook wel Pool of Peace genoemd, is een mijnkrater in het Belgische dorp Wijtschate. De krater is ontstaan in 1917 gedurende de Eerste Wereldoorlog bij de Slag om Mesen. In totaal zijn er zo'n 19 kraters ontstaan door de ontploffingen van mijnen tijdens deze slag, maar deze krater is de beroemdste.-lt;br /-gt;-lt;br /-gt;Het gebied van deze slag ligt rond de plaats Mesen, ten zuiden van Ieper, en was ter voorbereiding voor de 3e slag bij Ieper, ook wel de Slag om Passendale genoemd, naar het dorp dat het aanvankelijke doel van de aanval was. Het doel van de geallieerden van de slag om Mesen was om het front bij Ieper rechter te trekken, zodat de aanval op Passendale een grotere kans op succes zou hebben.-lt;br /-gt;-lt;br /-gt;Op 7 juni 1917 om 04:10 brachten de Britten tussen Hill 60 en The Birdcage ten zuidwesten van Waasten in totaal 19 dieptebommen tot ontploffing.-lt;br /-gt;-lt;br /-gt;Rond de krater liggen een aantal Britse militaire begraafplaatsen zoals de Lone Tree Cemetery en de Spanbroekmolen British Cemetery.
Auteur: Peter Christiaens
Meer informatie
Waypoint

Wijtschate

Wijtschate
Auteur: Snamresye
Meer informatie
Waypoint

Hospiesbos

Gebied: Berghaag Eigenaar: OCMW Ieper Toegang: 1 jan - 31 dec
Auteur: Bouwen aan groen speelweefsel
Meer informatie
Waypoint

Sint-Madardus

Het gebedsoord "Sint-Madardus" is gelegen in Heuvelland.-lt;br-gt;
Auteur: King_Eric
Meer informatie
Waypoint

VVV West-Vlaamse Bergen

In het kantoor "VVV West-Vlaamse Bergen" kunt u toeristische informatie halen. Dit kantoor is gelegen in Heuvelland.

Auteur: Dromos
Meer informatie
Waypoint

BEL, Wijtschate

Hitler zou hier in de buurt gewond geraakt zijn in WOI. Het 16de Beierse Reserve Infanterie Regiment, waartoe Hitler behoorde, verloor hier de helft van zijn soldaten.
Auteur: foxy1950
Meer informatie
Waypoint

Sint-Medarduskerk

Contactgegevens: - Sint-Medarduskerk - Sint-Medardusplein, 8953 Wijtschate - Web: www.westhoek.be/info
Auteur: Westtoer POIs
Meer informatie
Waypoint

Linksaf

Linksaf Kruisstraat
Auteur: TistenBlomme
Meer informatie
Waypoint

Linksaf

Linksaf Wulvergemstraat
Auteur: TistenBlomme
Meer informatie

Kommentarer

    Du kan eller denne rute