Aktivitet

KAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2)

Download

Rutefotos

Foto afKAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2) Foto afKAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2) Foto afKAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2)

Ophavsmand

Rutestatistik

Afstand
135,28 km
Positiv højdeforskel
4.229 m
Sværhedsgrad
Moderat
Negativ højdeforskel
3.928 m
Max Højde
1.775 m
TrailRank 
58
Min Højde
-2 m
Rutetype
Ensrettet
Tid
3 timer 37 minutter
Koordinater
654
Uploadet
13. december 2020
Optaget
april 2017

tæt på Kaş, Antalya (Türkiye)

Vist 9446 gange, downloadet 471 gange

Rutefotos

Foto afKAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2) Foto afKAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2) Foto afKAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA - ADRASAN (LIKYA YOLU BÖLÜM 2 - LYCIAN WAY PART 2)

Rutebeskrivelse

LİKYA YOLU – 1( OVACIK - ALINCA - KALKAN - KAŞ 140 KM)
(LYCIAN WAY PART 1)
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/likya-yolu-ovacik-alinca-kalkan-kas-140-km-likya-yolu-bolum-1-lycian-way-part-1-56385922
1. GÜN : OVACIK – FARALYA - ALINCA
2. GÜN : ALINCA – BELCEĞİZ – BEL KÖYÜ
3. GÜN : BEL KÖYÜ–GAVURAĞILI–PYNDAİ
4. GÜN : PYDNAI – LETOON – XSANTOS
5. GÜN : KINIK – ÇAVDIR – AKBEL
6. GÜN : AKBEL - PATARA - KALKAN
7. GÜN : AKBEL – BEZİRGAN – GÖKÇEÖREN
8. GÜN : GÖKÇEÖREN - ÇUKURBAĞ – KAŞ
LİKYA YOLU – 2 (KAŞ - DEMRE - FİNİKE - GELİDONYA – ADRASAN)
( LYCIAN WAY PART 2)
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/kas-demre-finike-gelidonya-adrasan-likya-yolu-bolum-2-lycian-way-part-2-62186618
9. GÜN : KAŞ – LİMANAĞZI – UFAKDERE
10. GÜN : UFAKDERE – KILINÇLI – APERLİA
11. GÜN : APERLAI – ÜÇAĞIZ – DEMRE
12. GÜN : DEMRE – MUSKAR – ALAKİLİSE
13. GÜN : ALAKİLİSE – BELOS – FİNİKE
14. GÜN : FİNİKE – KARAÖZ - GELİDONYA
15. GÜN : GELİDONYA FENERİ - ADRASAN
LİKYA YOLU – 3 (ADRASAN - OLİMPOS - BEYCİK - GEDELME - GÖYNÜK KANYONU – HİSARÇANDIR ) (LYCIAN WAY PART 3)
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/likya-yolu-adrasan-olimpos-beycik-gedelme-goynuk-kanyonu-hisarcandir-likya-yolu-bolum-3-lycian-way-63243096
16. GÜN : ADRASAN - OLYMPOS
17. GÜN : OLYMPOS - YUKARI BEYCİK
18. GÜN : YUKARI BEYCİK - GEDELME
19. GÜN : GEDELME - GÖYNÜK KANYONU
20. GÜN : KANYON - HİSARÇANDIR KÖYÜ
21. GÜN : HİSARÇANDIR - ÇITDİBİ - G.BAYIRI

Vis mere external

Waypoints

IkonBjergtop Højde 1.762 m
Foto af1780 M Foto af1780 M Foto af1780 M

1780 M

1780 M AZ SONRA İNİŞE GEÇİYORUZ

IkonWaypoint Højde 240 m
Foto afADRASANA İNİŞ Foto afADRASANA İNİŞ Foto afADRASANA İNİŞ

ADRASANA İNİŞ

ADRASANA İNİŞ Adrasan, eski adıyla Çavuşköy, 2 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla Kumluca'ya yakın doğal güzelliklere sahip bir yerleşim birimidir

Foto afALAKİLİSE Foto afALAKİLİSE Foto afALAKİLİSE

ALAKİLİSE

Alakilise olarak bilinen bu kilisenin asıl adının Angel Gabriel kilisesi olduğu söyleniyor. Alakilise ya da Melek Gabriel Kilisesi olarak bilinen kilise, Likya bölgesinde erken Bizans döneminde yapılmış bir kilisedir. Deniz yüksekliğinden 860 m yükseklikte, Alaca Dağ’ın güney cephesinde yerleşmiştir. Kiliseden günümüze ulaşmış olan kalıntı sadece bir duvarından oluşmaktadır. Ayrıca kilise, Likya Yolu’nun zorlu rotalarından olan Finike – Demre – Alakilise rotasında da görülmesi gereken bir yer olarak işaretlenmiştir.

Foto afAPERLAİ - KÖRMEN ADASI Foto afAPERLAİ - KÖRMEN ADASI Foto afAPERLAİ - KÖRMEN ADASI

APERLAİ - KÖRMEN ADASI

APERLAİ - KÖRMEN ADASI Aperlai Antik Kenti bugünkü Kaş ile Kekova arasında bulunan Sıçak Yarımadası'nda uzun ve dar bir koyun başlangıcında yer alır. Kaş’tan ve Üçağız'dan Sıçak İskelesi'ne denizden gidiş ulaşım yönünden en kolay yolculuk şeklidir. Kent adının orijinali Luwi dilinde “Aprillai” olup “Akarsu Boğazı” anlamına gelmektedir. Aperlai, küçük boyutlu bir Likya liman kentidir. M.Ö. V. ve IV. yüzyıla ait eserler olarak APR ve PRL kısaltmalarıyla bastırdığı Lykia dili ile yazılmış gümüş sikkeler, Aperlai’ın Lykia Birliği öncesi varlığına işaret eder. Şehrin ismine daha çok, geç devir yazarlarında Plinius, Stadiasmus, Ptolemaios, Hierokles’te rastlamak mümkündür. 16'ncı yüzyılda, tamamen terk edildiği ve belki üç beş balıkçı ailesinin barındığı korunaklı bir liman olarak Piri Reis’in Kitab-ı Bahriye’sinde de anılmaktadır. Birlik dönemine ait sikkeleri de ele geçmiş olan Aperlai’ın diğer Roma egemenliğindeki Lykia şehirleri gibi yalnız III. Gordianus zamanında sikke basma yetkisine sahip olduğu bilinmektedir. Lykia Birliği sırasında Aperlai üç kentin, bazı kaynaklara göre ise dört kentin “tek oya” sahip olduğu birliğin başındadır. Aperlai’ın Simena, Apollonia ve İsinda ile bir “sympoliteia” imzaladığı ve oluşturduğu kesindir. Söz konusu üç şehrin vatandaşlarından yazıtlarda “Simena’dan Aperlailılar” diye söz edilmekte ve kendi etnik isimleri kullanılmamakta idi. Bizans Dönemi Piskoposluk kayıtlarında ise ismi “Aprillae” şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

IkonSpringvand Højde 1 m
Foto afSU NOKTASI Foto afSU NOKTASI Foto afSU NOKTASI

SU NOKTASI

Aperlaiden son sularınızı alıp 8 km boyunca su noktası yok. Burada kamp kurabilirsiniz.

IkonSpringvand Højde 653 m

SU NOKTASI

Belören deki su noktası.

IkonWaypoint Højde 586 m

ASVALTA ÇIKIŞ

Belören köyüne asfalta çıkış noktası. Buradan köye asfalttan yürünüyor.

IkonWaypoint Højde 31 m

PATİKAYA GİRİŞ

Belören patikasına giriş yeri.

IkonWaypoint Højde 298 m
Foto afBOĞAZÇIK Foto afBOĞAZÇIK Foto afBOĞAZÇIK

BOĞAZÇIK

BOĞAZÇIK

IkonStrand Højde 5 m
Foto afÇAĞILLI PLAJI Foto afÇAĞILLI PLAJI Foto afÇAĞILLI PLAJI

ÇAĞILLI PLAJI

ÇAĞILLI PLAJI

IkonWaypoint Højde 7 m
Foto afÇAYAĞZI - ÜÇAĞIZ Foto afÇAYAĞZI - ÜÇAĞIZ Foto afÇAYAĞZI - ÜÇAĞIZ

ÇAYAĞZI - ÜÇAĞIZ

ÇAYAĞZI - ÜÇAĞIZ

IkonStrand Højde 0 m
Foto afÇAYAĞZI PLAJI Foto afÇAYAĞZI PLAJI Foto afÇAYAĞZI PLAJI

ÇAYAĞZI PLAJI

ÇAYAĞZI PLAJI

IkonWaypoint Højde 16 m

ÇIKIŞ

ÇIKIŞ

IkonSpringvand Højde 6 m

SU NOKTASI

Çoban plajı. Su noktası yok

IkonWaypoint Højde 6 m
Foto afDEMRE Foto afDEMRE Foto afDEMRE

DEMRE

DEMRE lçemizde Belediye ruhsatlı olarak; Üçağız Mahallemizde; 21 pansiyon ve 381 yatak kapasitesi, merkez ve diğer mahallerimizde ise; 10 otel-pansiyon ve 450 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Turizm Bakanlığından ruhsatlı olarak ilçemizde 2 işletme bulunmakta olup, bunların yatak kapasitesi ise 316 kişidir. İlçemizdeki toplam yatak kapasitesi; 1147 ’dir. İlçemiz Çayağzı Limanında faaliyet gösteren S.S. 68 Nolu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi bünyesinde 50, Üçağız Mahallesi İskelesinde ise 60 tekne olmak üzere toplamda; 110 tur teknesi ile günübirlik Kekova Yöresine gezinti düzenlenmektedir. Söz konusu turlar genelde yaz sezonu ağırlıklı olarak düzenlenmekte olup, bu sektörden yaklaşık 600 vatandaşımız geçimini temin etmektedirİlçemizde Sülüklü ve Taşdibi Sahili mevkii Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2011 yılında Demre Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilerek; bugüne kadar 9 turizm tesisi için tahsis yapılmıştır. Bu tesislerden ilk açılan 300 yataklı Andriake Beach Club Otel isimli işletme olmuştur. Diğer 4 tesisin inşaatına başlanmış olup, işlemleri devam eden 4 tahsis sahibi firmanın da kısa süre içinde tesis inşaatlarına başlaması beklenmektedir.

IkonWaypoint Højde 1.618 m
Foto afErenler mevkisi. Foto afErenler mevkisi. Foto afErenler mevkisi.

Erenler mevkisi.

IkonWaypoint Højde 1 m

FİNİKE - MAVİKENT MİNİBÜS YAPILABİLİR

FİNİKE - MAVİKENT MİNİBÜS YAPILABİLİR

IkonWaypoint Højde 6 m
Foto afFİNİKE Foto afFİNİKE Foto afFİNİKE

FİNİKE

FİNİKE Finike, Antalya'nın batısında yer alan turistik bir ilçedir. Doğuda Kumluca, kuzeyde Elmalı, kuzeybatıda Kaş ve batıda da Demre ilçeleriyle çevrilmiştir.

IkonMine Højde 224 m
Foto afGELİDONYA FENERİ Foto afGELİDONYA FENERİ Foto afGELİDONYA FENERİ

GELİDONYA FENERİ

GELİDONYA FENERİ Gelidonya Feneri (Taşlıkburnu Feneri) Antalya İlinin Kumluca İlçesi sınırları içinde Mavikent Taşlık Burnunda kurulmuştur. Gelidonya Feneri Akdenizin klavuz fenerlerindendir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye Kıyılrının en yüksek feneri olup 237 metre yükseklikte denizden 3 km içeride kurulmuştur. Fenerin yeraldığı burnun ön tarafında dikine sıralanmış üzerinde yerleşim olmayan beş adalar yer alır. Taşlık Burnu Kumluca Mavikent ile Adrasan arasında kalmaktadır. Küçük bir yarımada şeklindedir.

IkonCampingplads Højde 1.611 m

KAMP ERENLER

KAMP ERENLER

IkonWaypoint Højde 828 m

GÖL

GÖLBAŞI MEVKİ

IkonWaypoint Højde 1 m
Foto afKARAÖZ Foto afKARAÖZ Foto afKARAÖZ

KARAÖZ

KARAÖZ

IkonBjergtop Højde 1.767 m

KARLIÖZ TEPESİ

KARLIÖZ TEPESİ 1810 M

IkonWaypoint Højde 4 m
Foto afKAŞ Foto afKAŞ Foto afKAŞ

KAŞ

535 kilometre boyunca uzanan Likya Yolu, Türkiye’nin planlanmış en uzun yürüyüş rotası. Pers, Roma, Yunan, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan 3000 yıllık Likya Yolu, eski göç yolları üzerinde bulunuyor. Likya, Fethiye Körfezi ile Antalya Körfezi arasında uzanan bölgenin antik dönemdeki adı. İngiliz trekking tutkunu Kate Clow yoğun çabalar sonucu antik şehirleri birbirine bağlayan antik yolları ve patikaları gün yüzüne çıkartmasaydı bugün böyle bir define var olmayacaktı. Kate Clow’un rehber kitabı ayrıntılı haritasıyla ve etapları detaylandıran anlatımıyla yürüyüşçülere öncülük ediyor. Likya Yolu, orta seviyeli ve zor trekking parkurlarını içeriyor. Antik Likya medeniyetinin mucizeler rotası Fethiye, Hisarönü’nden başlıyor.

IkonWaypoint Højde 3 m
Foto afKEKOVA - SİMENA Foto afKEKOVA - SİMENA Foto afKEKOVA - SİMENA

KEKOVA - SİMENA

KEKOVA - SİMENA Kekova, Antalya ilinin Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki küçük, kayalık bir adadır. Kaynaklara çoğu kez "Kakava" diye geçmiştir. 4.5 km²'lik yüzölçümü olmakla birlikte bu adada kimse yaşamamaktadır. Üzerinde pansiyonlar ve kafeler bulunan adaya teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

Foto afKIRKMERDİVEN KİLİSESİ Foto afKIRKMERDİVEN KİLİSESİ Foto afKIRKMERDİVEN KİLİSESİ

KIRKMERDİVEN KİLİSESİ

Kırkmerdiven(Papaz kayası) Erenler mevki:5 km

IkonSpringvand Højde 18 m

SU NOKTASI

Korsan koyu. Kamp ve su ihtiyacınızı karşılayacağınız yer.

IkonSpringvand Højde 81 m

SU NOKTASI

SOL KAPAKLI SU TAKVİYESİ

IkonWaypoint Højde 17 m

YİYECEK TAKVİYESİ

Ufakdere de içecek ve yiyecek bulabilirsiniz.

Foto afÜÇAĞIZ Foto afÜÇAĞIZ Foto afÜÇAĞIZ

ÜÇAĞIZ

Üçağız, Antalya’nın Demre ilçesinin yakınlarında konumlanmış, minicik ve çok güzel bir sahil köyü. Belki unutulmuş, belki de kuytu bir köşede gizli kaldığı için henüz tam olarak keşfedilememiş… Fakat ne olmuşsa iyi ki olmuş ve Üçağız olarak adlandırılan o bölge, kalbimizi bir çırpıda fethedecek kadar sakin ve güzel kalabilmiş.

IkonWaypoint Højde 4 m

ÜZÜMLÜ

Üzümlü iskelesi. Kamp kurmak için güzel yer.Ekim ayında yürüdüğümüz için çeşmeden su akmıyor.

IkonSpringvand Højde 606 m

SU NOKTASI

Yalakbaşı su noktası.

IkonTræ Højde 1.468 m

YATIK AĞAÇ

Kommentarer  (1)

  • Foto af Mstfklc58
    Mstfklc58 7. jun. 2023

    Teşekkürler tam aradığınız rota

Du kan eller denne rute