-
-
17 m
11 m
0
0,7
1,3
2,62 km

Vist 14 gange, downloadet 0 gange

tæt på Harelbeke, Flanders (Belgique)

Een wandeling langs het historisch erfgoed van Harelbeke. De wandeling start aan het Kunstenhuis in Marktstraat 100.
In het Peter Benoitmuseum en geboortehuis maak je kennis met het leven en het werk van de grootste componist van Vlaanderen. In het hedendaagse museum krijg je een film te zien en hoor je zijn muziek en die van tijdgenoten. Vijf vrouwen vertellen zijn levensverhaal.


Zie ook http://www.harelbeke.be/vrije-tijd/cultuur/musea/peter-benoitmuseum

Meer informatie
Een mooi staaljte van hedendaagse architectuur. In de bib is er wel altijd iets te doen. Zo is er iedere maand een nieuw tentoonstelling.

Meer informatie
Achter dit flatgebouw vind je het stadsarchief. In deze zalen bouwde Albert Bert zijn eerste bioscoop met twee zalen. Het zou uitgroeien tot het complex dat we vandaag kennen als de Kinepolisgroep.

Meer informatie
Deze academie is een van de bloeiendste van het land. Bij nergens anders dan in Harelbeke zijn er zoveel inwoners die naar deze academie gaan.

Meer informatie
In dit sfeervolle gebouw was vroeger het oud hospitaal gevestigd.

Meer informatie
De Gouden Boom was vroeger een herberg die op deze plaatst stond. Sinds de achttiende eeuw staat hier deze imposante herenwoning. Er is nu een lekker restaurant in gevestigd.

Meer informatie
Al in de vijftiende eeuw zijn de Augustinessen in Harelbeke actief. Ze hadder er een hospitaal en verzorgden het onderwijs. Een gedeelte van het klooster werd helemaal heringericht tot een centrum met bib, relgioshop en een cafetaria met gezellig binnenplein.

Meer informatie
Het kunstenhuis is een historisch pand uit de achttiende eeuw waar actuele kunstenaars hun ding kunnen doen. En gaan allerlei activiteiten door zoals tentoonstellingen, performances, workshops, ....

Meer informatie

Kommentarer

    Du kan eller denne rute