locoloco

Moving time  en time 10 minutter

Tid  3 timer 41 minutter

Koordinater 948

Uploadet 12. juli 2018

Optaget juli 2018

-
-
118 m
-58 m
0
1,5
3,0
6,09 km

Vist 277 gange, downloadet 17 gange

tæt på Altstadt, Sachsen (Deutschland)

Stadswandeling door het centrum van Dresden, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksenmet circa 540.000 inwoners. De stad is met name bekend vanwege de geallieerde bombardementen in de nacht van 13 op 14 februari 1945. De extreem hete vlammenzee veroorzaakte een vuurstorm die veel mensen de vlammen inzoog. Ruim 25.000 mensen verloren het leven en 75.000 woningen verdwenen van de kaart.

Dresden maakte van 1949 tot 1990 deel uit van de communistische DDR. In die periode werd een aantal historische gebouwen herbouwd, zoals de Zwinger en de Semperoper. De ruïnes van de Frauenkirche bleven staan als monument. Na die Wende - de samenvoeging met West Duitsland - werd gekozen voor een andere stedelijke planning: de stad moest haar vooroorlogse uiterlijk terugkrijgen. De Frauenkirche werd volledig herbouwd en andere delen van de stad werden in een historische trant heringericht. Hierdoor heeft Dresden een historische, barokke uitstraling gekregen en trekt de stad meer en meer toeristen.
De instapinstallatie "Trichter" van kunstenaar en professor Franka Hörnschemeyer bevindt zich sinds juni 2011 op het kruispunt van Dr.-Külz-Ring en Seestraße . Het kunstwerk is niet alleen bedoeld als herdenking van de historische waterpoort , maar ook van het feit dat Dresden in de 19e eeuw een van de eerste Duitse steden was met een rioolstelsel. Via een plexiglasruit zijn delen van het ondergrondse rioleringssysteem en de historische waterpoort zichtbaar. Daarom werd de installatie in de roddelpers "Klo-Kino" genoemd. Een trap, die wordt omringd door een trechtervormige betonnen schaal, leidt naar het kijkvenster. De tapse trechter is ontworpen om voorbijgangers letterlijk naar beneden te trekken. "Zonder decoreren maakt de 'trechter' iets zichtbaar dat alle vernietiging heeft overleefd. Vorm en materiaal verwijzen naar een kanaalsysteem dat het verdient om visueel en akoestisch te worden ervaren. "

Kommentarer

    Du kan eller denne rute