Tid  5 timer 10 minutter

Koordinater 1268

Uploadet 20. oktober 2020

Optaget oktober 2020

-
-
819 m
603 m
0
3,3
6,5
13,03 km

Vist 59 gange, downloadet 4 gange

tæt på Granera, Catalunya (España)

Sortida matinal de 13 Km. I 327 metres de desnivell, tècnicament fàcil, Arranquem al pàrquing del Cementiri, direcció la Església de Sant Martí, passem per Mirador del Cucut, amb la figura de una dona mirant el paisatge, el Castell de Granera, Serra de les Forques, El Pedró 847 metres, Roc Castellar, La Manyosa, Coves de les Tutes, Pantà de Marcet, Forat Negre, Font de l’Avellaner, Masia de la Riera, i Santa Cecilia on tenim el cotxe.
Parkering

01 Inici final

Religiøst sted

02 Sant Martí

És al Barri de l'Església, al sud-sud-oest del Barri del Castell i del mateix Castell de Granera. Està separada de la Casa de la Vila de Granera, antiga escola del poble, per un carrer estret. La Rectoria és al costat de l'església, però ha perdut el seu paper de residència del rector, i està llogada com a casa de segona residència des de la dècada dels vuitanta del segle xx. S'hi accedeix per una pista asfaltada que arrenca cap a l'oest de 80 metres al sud-oest de la capella de Santa Cecília i en uns 200 metres de recorregut arriba a l'esplanada del costat de ponent de l'església, on hi ha també la Casa de la Vila de Granera.
Foto

03 Mirador del Cucut

Borg

04 Castell de Granera

El castell de Granera és un edifici de Granera (Moianès). Resta tot el perímetre dels seus murs aixecats sobre un penyal i bona part de les dependències interiors, alguna d'elles amb volta, altres sense sostres.[1] És un castell medieval majoritàriament del segle xi, amb elements de castell roquer probablement anteriors, bastit en el cim del turó que rep el mateix nom del castell. El barri del Castell del poble de Granera s'estén als peus del castell, pel seu costat meridional. És una obra declarada bé cultural d'interès nacional per un Decret del 22 d'abril del 1949, publicat al BOE del 5 de maig d'aquell mateix any.
Bjergtop

05 El Pedró

El Pedró és una muntanya de 846 metres que es troba en el terme municipal de Granera, a la comarca del Moianès. És en el Serrat del Pedró, al sud-est de la Serra de Granera. És a migdia de la Roca de l'Àliga i al sud-est del Castellar.
Foto

06 Roc Castellar

Picnic

07 Esmorzar

Hule

08 Cova del Tutes petita

La Cova de les Tutes és una cova del terme municipal de Granera, a la comarca del Moianès. Està situada en el sector central-oriental del terme, a la vall del torrent de les Tutes. És a l'esquerra d'aquest torrent, al nord tant de la Carena del Marcet com de la Baga del Marcet i al sud-oest del Serrat del Calbó.
Hule

09 Cove de les Tutes Grand

La Cova de les Tutes és una cova del terme municipal de Granera, a la comarca del Moianès. Està situada en el sector central-oriental del terme, a la vall del torrent de les Tutes. És a l'esquerra d'aquest torrent, al nord tant de la Carena del Marcet com de la Baga del Marcet i al sud-oest del Serrat del Calbó.
Lake

10 Panta de Marcet

El Pantà del Marcet és un petit embassament situat a la Riera del Marcet, en el terme municipal de Granera, de la comarca del Moianès.
Blind vej

11 Forat Negre

Forat en la roca
Springvand

12 Font de l'Avellaner

La Font de l'Avellaner és una font del terme municipal de Granera, a la comarca del Moianès. Està situada a 657 metres d'altitud, a la vall de la riera del Marcet, a la dreta de la riera, en el sector oriental del terme. És a prop i al nord-oest del Forat Negre i a llevant de la Plana del Mas.
Foto

13 La Riera

La Riera és una masia del terme municipal de Granera, a la comarca del Moianès. Pertany a la parròquia de Sant Martí de Granera. És una obra inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Està situada a 710,7 metres d'altitud a prop al sud-est del Barri del Castell i a migdia del Barri de Baix, a l'esquerra del torrent de la Riera. A ponent seu hi ha els Plans de la Riera i a migdia, la masia de l'Óssol. S'hi accedeix pel Camí de la Riera, de terra, però en bon estat, que arrenca cap a llevant del darrer revolt de la carretera BV-1245 abans d'arribar a la capella de Santa Cecília venint de Castellterçol. Aquest camí mena a la Riera en 750 metres Actualment en venda.

Kommentarer

    Du kan eller denne rute