Download
Carsali

Afstand

11,28 km

Positiv højdeforskel

361 m

Sværhedsgrad

Moderat

Negativ højdeforskel

361 m

Max Højde

1.112 m

Trailrank

49

Min Højde

894 m

Rutetype

Løkke

Tid i bevægelse

3 timer

Tid

3 timer 57 minutter

Koordinater

2056

Uploadet

16. oktober 2021

Optaget

oktober 2021
Del
-
-
1.112 m
894 m
11,28 km

Vist 23 gange, downloadet 1 gange

tæt på Santa Maria de Besora, Catalunya (España)

Deixarem el cotxe abans de trabessar la riera de Milans.
Sortim del costat del Molí de Tavèrnoles agafem un corriol i Fem un anar i tornar per anar a veure el Salt de Tavèrnoles, al costat hi ha el Torrent de Massats es a dir un altre salt d,aigua. Desfem el Camí i tornem al Molí.
Continuem per la pista vem ample fins al castell de Llaers.
Avui per casualidat es fa la Trail Bisaura i en pogut entrar a veure l,ermita que era un avituallament .
Tormen agafar la pista que ens portará fins a Can Teixidor on continuarem i haviat ens desviarem per anar a veure la Bauma del Teixidor.
La Bauma és una gran cavitat d'uns 100 metres de llargada i uns 30 metres, es espectacular está dividida com en dues parts la vivienda, i els corrals.
La part de la vivienda hi han 5 habitacions , un forn en força bon estat.
A l,altre costat hi han 2 corrals i dues estances mes.
En el 1952 encara hi vivía una familia amb dos fills.

Desfem una mica el Camí i pasarem per sobre la Bauma i ens trobarem el Salt del Molinot i la riera de Milans.
Baixarem per un costat a veure el Salt desde abaix . D,aquí mateix agafarem un corriol que va borejant la riera. Un cop ens trobem el Torrent de Massats anirem en conpte de no pasar.nos el corriol que ens portará directe el cotxe.
Salut i Muntanya
Parkering

Parquing

Foto

Molí de Tavèrnoles

Waypoint

Fent Camí

Foto

Salt de Tavèrnoles. Torrent de Massats

Waypoint

Waypoint

Foto

Tavèrnoles

Park

Taula de picnic

Waypoint

Vistes al Castell de Llaers

Waypoint

Llaers

Waypoint

Waypoint

Waypoint

Fent Camí

Waypoint

Waypoint

Waypoint

Castell de Llaers

Religiøst sted

Ermita de dins el Castell

Springvand

Fuente

Waypoint

Torrent

Waypoint

Mas el Teixidor

Kryds

Dreta

Waypoint

Fent Camí

Waypoint

Tosca del Teixidor

Foto

Bauma del Teixidor

És una gran cavitat que queda a la raconada just per dessota de la carretera que va del Teixidor a Masats passant pel Pla del Molinot. La bauma fa uns cent metres de llargada per una trentena d’altura en les parts més altes i és, de tors, la més immensa de totes. Encara hi ha restes de construccions, bastant deteriorades. Està dividida en dues parts molt ben diferenciades: la dreta i l’esquerra. La part dreta és la més senzilla. És enfilada un tros amunt i actualment s’hi entra a través d’una rampa, ja que es fa servir per arrecerar-hi bestiar. Al fons hi ha dues habitacions encara senceres i també una menjadora. El sostre d’aquestes habitacions és fumat, ja que durant una temporada hi havia dues famílies masoveres a la bauma i una vivia aquí. A la part central hi ha una tarima de roca natural a la qual s’accedeix per les dues bandes, però actualment no hi ha construccions de cap tipus i sembla, segons les fotos antigues, que no n’hi ha hagut mai. En aquesta part és on s’hi havia emmagatzemat l’herba, la palla, la carreta, les arades i altres aparells que feien servir. A la part esquerra és on hi havia els habitatges principals i habitats durant més de temps. El sostre és completament fumat. Es conserva el forn, en bastant bon estat, en una de les parets exteriors que farien de façana. D’aquestes estances de l’esquerra, algunes, les que queden més al cantó i, per tant, elevades, no necessitaren de la construcció d’un sostre. Les de més a la dreta sí. Aquí en aquest sector hi ha, doncs, cinc habitacions senceres més un parell, més exteriors, que es poden intuir. Una d’aquestes habitacions més exteriors i que havia de tenir sostre, encara té les restes del que sembla una biga, però que en realitat és una canal per a transportar l’aigua. Actualment es fa servir per arrecerar-hi el bestiar. Moltes inscripcions a les parets, però sense interès. Dins el conjunt de les baumes més grosses aquesta fou l’última en ser deshabitada, a principis dels 50. Tot i així, d’altres baumes més petites de la zona van ser ocupades fins ben entrats els anys 60. Un dels últims en viure-hi eren una família amb dos fills. La filla petita era disminuïda i estava sempre asseguda en una cadira. Quan algú anava a les baumes a visitar-les l’amagaven i no deixaven que la veiés ningú, tot i que n’existeix una fotografia. També hi havia un noi xic més gran que es va morir a Ripoll. Es diu que durant una temporada s’hi havien fet peçes de les famoses pistoles de Ripoll. Pel seu bon accés, és una de les baumes més populars i conegudes de la zona i fins i tot s’hi han arribat a fer festes i actuacions musicals. Font: revista 855 Autors text: Jordi Torruella, Núria Capdevila i David Vilaseca
Waypoint

Bauma del Teixidor (corrals)

Waypoint

Fent Camí

Flod

Salt del Molinot

Vandfald

Salt del Molinot (Desde Baix)

Waypoint

Corriol

Vandfald

Cascada

Waypoint

Fent Camí

Flod

Torrent de Massats

Kryds

Corriol dreta

Kommentarer

    Du kan eller denne rute