Download

Afstand

14,04 km

Positiv højdeforskel

473 m

Sværhedsgrad

Moderat

Negativ højdeforskel

473 m

Max Højde

701 m

Trailrank

51

Min Højde

339 m

Rutetype

Løkke

Tid i bevægelse

2 timer 42 minutter

Tid

3 timer 18 minutter

Koordinater

2425

Uploadet

17. november 2020

Optaget

november 2020
Vær den første til at klappe
Del
-
-
701 m
339 m
14,04 km

Vist 27 gange, downloadet 1 gange

tæt på Montblanc, Catalunya (España)

L'excursió comença al carrer de la muralla de sant Jordi de Montblanc, des d'on eixim cap al nord-oest per a buscar el camí de la Tossa, via que trobem després de passar breument pels carrers d'Elionor d'Urgell i de la Pujada de la Serra.

Amb el camí de la Tossa, canviem de direcció cap a l'oest. En la primera cruïlla que trobem, girem cap a la dreta i, immediatament, passem per baix de l'aqüeducte de les Arcades. En acabant, encara guanyem un poc d'altura abans de reorientar-nos cap al nord-oest, per la partida de l'Amalguer, que és ben plana.

Baixem, més endavant, a creuar el barranc de sant Joan pel pont del Diable, tapat parcialment per la vegetació. El camí de la Tossa, i nosaltres amb ell, se separa a l'altra banda de la pista, més moderna. Nosaltres, ara per senda, vora alguns conreus, tirem cap al nord-oest, per la falda dels contraforts septentrionals de la Tossa.

En aquest tram, el camí se separa i s'uneix sovint a la pista, fins que la retroba definitivament. És aquest un paratge de bosc, relativament solitari. Fem cap, al remat, a un encreuament triple. El camí de la Tossa, i també nosaltres, continua cap a l'esquerra, pujant. Poc més endavant, passem vora un gran dipòsit d'aigua.

Després d'anar un moment cap al sud-oest a fi de creuar el barranc de la Tossa, tornem a la direcció nord-oest i, pel bosc de la Tossa, guanyem un poc d'altura fins a abandonar el terme de Montblanc i accedir al de l'Espluga de Francolí.

Ara comencem a baixar cap al barranc de l'Ermita. El camí de la Tossa va girant cap al sud-oest fins que travessem el rierol a peu pla. A partir de llavors, en vista ja de l'ermita de sant Miquel, que ens para dalt i a la dreta, ascendim fins a enllaçar amb el camí que mena cap a l'ermita de la Santíssima Trinitat.

En lloc d'anar-hi directament, cap a l'esquerra, tirem cap a la dreta i ens desviem alguns metres a fi de visitar l'ermita de sant Miquel. Des d'aquest temple fruïm d'una bona panoràmica de l'Espluga de Francolí.

En acabant, ara sí que enfilem pel camí de l'ermita vers la de la Santíssima Trinitat. En tot moment, aquesta via, que és ampla i còmoda, remunta el barranc de l'Ermita. El travessem pel pont de l'Ave Maria, construït a primeries del segle XX. Més endavant, deixem a la dreta un mas i, després, arribem a la font de la Trinitat. Ja queda poc aleshores per a fer cap a l'ermita de la Santíssima Trinitat i a la capella de l'Àngel, que estan empegades. Fins ací hem fet una ascensió constant però senzilla, sense cap classe de dificultat.

Deixem enrere la Santíssima Trinitat i continuem pel camí de l'Ermita fins a la font de l'Àngel, que para uns metres per baix nostre. Ací mateix trobem una cruïlla. Cal ara que tombem cap a l'esquerra i agafem el camí de la Pena, en direcció nord-est. Amb aquesta via, des d'on gaudim d'unes panoràmiques excepcionals de tota la zona, avancem per la banda de baix del comellar de les Cent Fonts.

Seguim el camí de la Pena fins gairebé la línia de termes de l'Espluga de Francolí i Montblanc, uns vint minuts després d'eixir de l'ermita de la Santíssima Trinitat. Allà, d'un revolt, naix el camí de sant Joan. Costera amunt enfilem cap al nord-est. El pas és estret. Lluny veiem l'Espluga de Francolí, i també Montblanc, a l'altra banda. A la dreta, endevinem l'ermita de sant Joan de la Muntanya.

Al remat, una senda emboscada se separa cap a la dreta i ens deixa al peu del roc sobre el qual se situa aquest temple. Hi entrem, i recorrem els nivells diferents fins a eixir per la banda de dalt a guaitar des del mirador tota aquesta contrada de la Conca de Barberà.

En acabant, retrobem el camí de sant Joan passant per la font del mateix nom. Ara, ens espera una bona baixada cap a Montblanc per un pas prou ben marcat que creua el bosc del Gorrines. Al cap d'uns vint minuts des de Sant Joan de la Muntanya, arribem a les ruïnes del mas de l'Organista, dit també del Gorrines o de Buió.

Poc més enllà, el camí de sant Joan troba una pista. A poc a poc, ens aproximem a Montblanc sense separar-nos massa de la rasa del mas de Buió. De fet, hi arribem al poble per una senderola que hi avança per la vora d'aquest barranquet.

Finalment, acabem retrobant el camí de la Tossa, que ens deixa dins del nucli urbà de Montblanc, on fiquem el punt i final a l'excursió.
Waypoint

Montblanc

Foto

Camí de la Tossa

2 Aqüeducte de les Arcades
Foto

Camí de la Tossa

4 Barranc de sant Joan 5 Pont del Diable
Foto

Camí de la Tossa

Foto

Camí de la Tossa

Foto

Camí de la Tossa

2-3 Assut 4 Barranc de l’Ermita des de l’assut
Foto

Camí de l’Ermita

Springvand

Font de Ramon Muntanyola

Religiøst sted

Ermita de sant Miquel

4 Vista de l’Espluga de Francolí
Foto

Camí de l’Ermita

2 Assut 4-5 Pont de l’Ave Maria 6 Mas
Springvand

Font de la Trinitat

Religiøst sted

Ermita de la Santíssima Trinitat

Foto

Camí de l'Ermita

Springvand

Font de l’Àngel

Foto

Camí de la Pena

2 Vista de l’ermita de la Santíssima Trinitat 3 Vall del barranc de l’Ermita 5 Vall del barranc de l’Ermita 6 Vista de la Tossa
Foto

Camí de la Pena

2 Esportells????? 5 Paisatge
Foto

Camí de sant Joan

4 L’Espluga de Francolí
Foto

Camí de sant Joan

Religiøst sted

Ermita de sant Joan de la Muntanya

Panorama

Mirador de sant Joan de la Muntanya

1 Montblanc 4 L’Espluga de Francolí
Foto

Camí de sant Joan

2-3 Font de sant Joan
Foto

Camí de sant Joan

Foto

Camí de sant Joan

2 Mas de l’Organista / Mas del Gorrines / Mas de Buió (el bosc és el del Gorrines)
Foto

Camí de sant Joan

Foto

Camí de sant Joan

Waypoint

Montblanc

Kommentarer

    Du kan eller denne rute