Download
Kubala

Afstand

15,68 km

Positiv højdeforskel

856 m

Sværhedsgrad

Moderat

Negativ højdeforskel

856 m

Max Højde

1.393 m

Trailrank

57

Min Højde

754 m

Rutetype

Løkke

Tid

7 timer 25 minutter

Koordinater

1708

Uploadet

10. oktober 2021

Optaget

oktober 2021

Søg vha. Udvalgt Område

Find ruter der starter eller går igennem dine valgte områder

Køb Wikiloc Premium Opgrader for at fjerne reklamer
Søg vha. Udvalgt Område Søg vha. Udvalgt Område
Del
-
-
1.393 m
754 m
15,68 km

Vist 341 gange, downloadet 8 gange

tæt på Agres, Valencia (España)

Temps total: 7:25:31
Temps en moviment: 5:02:58
Temps parats: 2:22:33
Distància: 15,68 kms
Dificultat IBP Index: 93 HKG Moderada, la ruta no és difícil però desde el santuari d'Agres fins al cim del Montcaber tot és cap amunt.

En aquesta ocasió la ruta transcorre per Agres, un poble de 565 habitants situat a la comarca del Comptat, província d'Alacant.

Deixem el cotxe a uns 300 metres del santuari d'Agres, en el santuari hi ha lloc per aparcar i un bar, anant prompte es pot aparcar perfectament, nosaltres al començar la ruta a les 10 i sent dia festiu, 09/10 a la Comunitat Valenciana no havem pogut aparcar però un dia normal eixint a primera hora del matí és pot aparcar perfectament.

Anem direcció al santuari i per la part esquerre d'aquest agafem una senda de pujada fins al refugi del Montcabrer, esta és la part més exigent de la ruta degut a que hi ha un desnivell important, passem en 2,9kms de 754 metres que és a on havem deixat el cotxe a 1.219 metres a on es troba el refugi del Montcabrer.

Del Refugi del Montcabrer anirem a la Cava Gran, una bonica cava en la que es pot entrar al seu interior, després tornarem cap enrere per agafar el camí de pujada al cim del Montcabrer.

Poc a poc anirem pujant per una senda amb unes boniques vistes i en el km 6,4 arribarem al punt més alt de la ruta, el cim del Montcabrer, situat a una altura de 1.390 metres, en aquest punt podrem disfrutar d'unes meravelloses vistes i farem un descans per a dinar.

Per la cara contraria del Montcabrer per la que havem pujat agafarem una senda per la qual baixarem a una pista molt agradable que transcorre per dins de boscos i que ens portarà a la Font del Cirer situat al km 10,8, aquesta part és la menys exigent de la ruta, un moment per a disfrutar de la natura caminant per una pista rodejada de pins.

Una vegada arribem a la Font del Cirer podem veure que xorra molta aigua ben fresca, hi ha ombra i molts pins, un lloc perfecte per a fer un descans.

Després de visitar la font tornem un poc cap enrere per la pista que havíem baixat i agafem al km 11,1 un camí cap a l'esquerre que després passarà a ser senda, pujarem i pujarem per zones de molta vegetació fins arribar a la Cava don Miguel.

Al km 12,2 arribem a la Cava don Miguel una cava molt bonica en forma de castell i d'allí agafarem una senda que ens baixarà fins arribar a una pista però hi ha que anar en compte perquè en el km 13,8 deixarem la pista per agafar una senda que ens baixarà a la cova de les Gotetes.

Cap al km 14,1 arribem a la cova de les Gotetes, entrem al seu interior a on podem trobar filtracions d'aigua i unes formes molt curioses de les parets causades per l'aigua, mirar les fotos del waypoint.

Finalment baixarem al Molí Mató, una zona molt bonica amb aigua i taules ideal per a fer pícnic, seguim per senda fins arribar al refugi Zamorano, una altra zona amb molta vegetació, taules per a fer pícnic, un lloc a on va molta gent perquè es pot accedir fàcilment amb cotxe i molta gent va a passar el dia.

Una vegada al refugi agafarem un camí asfaltat que ens portarà a on havem deixat el cotxe i en aquest punt donarem per acabada la ruta.

Una ruta molt completa, no és difícil, simplement a tindre en compte el desnivell de la primera part de la ruta fins a pujar al cim del Montcabrer, amb molta vegetació, fonts, caves, un cim, bones vistes, en resum, una ruta molt recomanable per als amants de la natura i del senderisme.

Vis mere external

Parkeringsplads

Inici

 • Foto af Inici
Deixem el cotxe a uns 300 metres del santuari d'Agres, en el xicotet descampat que es pot veure a la foto, com havem dit a la descripció general en el mateix santuari hi ha lloc per aparcar.
Parkeringsplads

Pàrquing i bar del santuari

 • Foto af Pàrquing i bar del santuari
 • Foto af Pàrquing i bar del santuari
 • Foto af Pàrquing i bar del santuari
 • Foto af Pàrquing i bar del santuari
 • Foto af Pàrquing i bar del santuari
Desde a on havem aparcat el cotxe recorrem uns 300 metres pel camí de la primera foto i arribem al pàrquing a on podem trobar el bar i una font.
Religiøst sted

Santuari d'Agres

 • Foto af Santuari d'Agres
 • Foto af Santuari d'Agres
 • Foto af Santuari d'Agres
 • Foto af Santuari d'Agres
El Monestir d'Agres, també anomenat Santuari de la Mare de Déu d'Agres o Santuari de la Verge del Castell és un monestir situat al terme municipal d'Agres (El Comtat, País Valencià). El 31 d'agost de 1484, la Basílica de Santa Maria d'Alacant es va incendiar i la Verge va desaparèixer, però l'endemà, un pastor va trobar la Mare de Déu dalt d'un lledoner en les ruïnes del castell musulmà d'Agres, al sud de la població en un emplaçament natural entre torrenteres i boscos de frondós arbrat, sobre una elevació del terreny. La Imatge va ser duta a l'església, però l'endemà havia desaparegut i es va trobar al lloc on havia aparegut el dia anterior i es va interpretar que el desig de la Verge era ser venerada en aquell mateix lloc, i es va construir una humil ermita.[1] A finals de 1577 es va autoritzar la fundació del Convent de la Mare de Déu del Castell d'Agres, i l'any següent van començar les obres. Els franciscans el van habitar fins a la segona meitat del segle xix. El monestir ha estat un important centre de devoció mariana al sud del País Valencià des de finals del segle xv. En ell es troba la imatge trobada de la Mare de Déu del castell d'Agres (imatge realitzada el 1939, ja que l'original va ser destruïda el 1936) amb un retaule de ceràmica valenciana al camarí de la verge i un orgue espectacular amb la imatge de Santa Cecília. L'edifici forma un gran bloc longitudinal amb petits buits, on destaca la seua pesada fàbrica de maçoneria amb els paraments arrebossats com una paret massissa de gran alçada. La part millor conservada és un recinte tancat que inclou un alberg de pelegrins. L'església de mida petita es divideix en dues naus paral·leles de quatre trams sense ornamentació. S'arriba a ella des d'una gran escalinata coberta. En un dels extrems de la nau, a la part més allunyada de l'entrada es troba el cambril amb una cúpula sobre petxines.
Kryds

Dreta

 • Foto af Dreta
 • Foto af Dreta
Per la part esquerre del santuari d'Agres trobarem la senda de pujada al refugi, com es pot veure a la foto seguirem les indicacions, en aquest punt anirem cap a la dreta. En la segona foto podrem veure com el santuari queda a la nostra dreta.
Træ

Senda

 • Foto af Senda
 • Foto af Senda
 • Foto af Senda
La senda de pujada al refugi té trossos de prou pendent, és una senda bonica, rodejada de vegetació i a mesura que agafem altura podrem veure a mà esquerre el Benicadell com és pot veure en la tercera foto.
Kryds

Dreta amunt

 • Foto af Dreta amunt
 • Foto af Dreta amunt
La senda acaba en la pista, farem uns deu metres cap a l'esquerre i pujarem per la senda de la dreta.
Bjerghytte

Refugi del Montcabrer

 • Foto af Refugi del Montcabrer
 • Foto af Refugi del Montcabrer
Després de pujar 2,8 kms arribem al refugi del Montcabrer, a partir d'aquest punt baixarà la dificultat de la ruta ja que anirem més per pla.
Ruiner

La Cava Gran

 • Foto af La Cava Gran
 • Foto af La Cava Gran
 • Foto af La Cava Gran
 • Foto af La Cava Gran
 • Foto af La Cava Gran
La Cava Gran, sovint anomenada erròniament Cava Arquejada, és un pou de neu o gelera situada a la serra Mariola, dins del terme municipal d'Agres (Comtat), data del segle XV i és un dels més grans i en millor estat de conservació dels situats en els vessants al nord de les serres d'Aitana, la Carrasqueta i Mariola. Amb unes dimensions de 14,90 m de diàmetre, 12 m de profunditat, 1.960 m³ de capacitat, es va mantenir en ús fins a 1906. El perímetre exterior d'aquesta gelera és hexagonal, amb sis arcs de pedra apuntats que arrenquen de l'interior de la paret cilíndrica del pou i que servien per a sustentar la cobertura de la cúpula, avui desapareguda, que rematava en una clau en forma de pinya. Disposa d'una boca lateral per a extreure el gel i en cada costat de l'hexàgon comptava amb un buit per on es realitzava l'apilament de neu. En un lateral de la gelera hi ha un mur poligonal construït per a reforçar el gran buit interior i formar una plataforma on s'alça la peça arquitectònica que està realitzada en maçoneria, amb reforços de carreus en els cantons, arcs i llindes. Recentment, a principis de l'any 2016, es va finalitzar la rehabilitació que ha fet una feina de consolidació de l'estructura i ha permès incloure-hi una escala per baixar al fons del got del Pou a qualsevol visitant que s'hi aprope. Al fons de la Cava es pot trobar un Teix que ha nascut i crescut espontàniament i que s'ha conservat com a element singular de l'indret.
Kryds

Recte

 • Foto af Recte
 • Foto af Recte
 • Foto af Recte
 • Foto af Recte
Una vegada havem visitat la Cava Gran, tornem cap enrere per agafar el camí que ens portarà al Montcaber, anirem per un camí que posteriorment passarà a ser senda, quan arribem al creuament de la tercera foto continuarem recte, la senda de l'esquerre ens portaria a Muro i la de la dreta aniria per baix del Montcabrer cap al càmping de Mariola. La senda té bones vistes, com es veu a les fotos tenim a l'esquerre el Benicadell i a la dreta el Montcabrer.
Bjergtop

Cim del Montcabrer - 1.390 metres

 • Foto af Cim del Montcabrer - 1.390 metres
 • Foto af Cim del Montcabrer - 1.390 metres
 • Foto af Cim del Montcabrer - 1.390 metres
 • Foto af Cim del Montcabrer - 1.390 metres
Arribem al cim del Montcabrer a on podem disfrutar d'unes boniques vistes, en aquest punt farem un descans per a dinar ja que desde que havem eixit d'Agres gran part de la ruta ha sigut cap amunt, havem eixit de 754 metres per arribar a 1.390 metres d'altura. El Montcabrer és el cim més alt de la serra de Mariola. Situat al terme municipal de Cocentaina (el Comtat) i amb 1.390 metres d'altitud, és el tercer cim més alt de la província d'Alacant, per darrere de l'Aitana i el Puig Campana. El seu nom prové del fet que antigament els ramaders duien a pasturar les cabres al Montcabrer. És per això que tota la zona considerada de penya encara és propietat d'una antiga associació de ramaders de Cocentaina.
Waypoint

Senda de baixada

 • Foto af Senda de baixada
 • Foto af Senda de baixada
La pujada al Montcabrer és circular, ja que pugem per la part esquerre del cim i baixem per esta senda situada a la part dreta del cim.
Kryds

Senda de l'esquerre

 • Foto af Senda de l'esquerre
Compte, ací tenim que agafar la senda de l'esquerre.
Kryds

Esquerre pista

 • Foto af Esquerre pista
 • Foto af Esquerre pista
La senda acabarà en aquesta pista, nosaltres anirem cap a l'esquerre, a la dreta podríem tornar al pujar al cim del Montcabrer.
Kryds

Dreta

 • Foto af Dreta
En aquest creuament seguirem per la dreta
Kryds

Esquerre pista

 • Foto af Esquerre pista
 • Foto af Esquerre pista
 • Foto af Esquerre pista
Agafarem la pista de l'esquerre.
Waypoint

Pista

 • Foto af Pista
Træ

Pista per bosc

 • Foto af Pista per bosc
 • Foto af Pista per bosc
La pista transcorre per boscos que fa que siga molt agradable caminar per ella.
Springvand

Font del Cirer

 • Foto af Font del Cirer
 • Foto af Font del Cirer
 • Foto af Font del Cirer
 • Foto af Font del Cirer
Arribem a la font del Cirer, un lloc molt agradable amb aigua i ombra perfecte per a fer un descanset.
Kryds

Esquerre tornada

 • Foto af Esquerre tornada
La part de la font del Cirer és lineal, després de visitar la font tornem a la pista a on veníem i en aquesta ocasió agafarem el camí de l'esquerre.
Træ

Senda

 • Foto af Senda
 • Foto af Senda
El camí que havem agafat abans passarà a ser una senda per la qual passarem per llocs d'abundant vegetació, aquesta començarà a pujar i pujar i una vegada arribem dalt estarem davant de la cava don Miguel.
Ruiner

Cava don Miguel

 • Foto af Cava don Miguel
 • Foto af Cava don Miguel
 • Foto af Cava don Miguel
 • Foto af Cava don Miguel
 • Foto af Cava don Miguel
Cava construïda al segle XIX, per a mi és una de les mes boniques per la seua forma que recorda a un castell, és recomana visitar-la.
Kryds

Esquerre cap al refugi Zamorano

 • Foto af Esquerre cap al refugi Zamorano
 • Foto af Esquerre cap al refugi Zamorano
A pocs metres de la cava don Miguel trobem aquesta senyal, nosaltres anirem cap a l'esquerre, en la senyal posa Refugi Zamorano, si seguirem recte eixiríem de nou a la Cava Gran.
Waypoint

Senda baixada

 • Foto af Senda baixada
 • Foto af Senda baixada
Baixarem per una senda molt agradable.
Waypoint

Pista

 • Foto af Pista
 • Foto af Pista
Seguim baixant, ara per una pista molt agradable.
Kryds

Esquerre pista

 • Foto af Esquerre pista
Agafarem la pista de l'esquerre i continuarem baixant.
Kryds

Esquerre senda

 • Foto af Esquerre senda
 • Foto af Esquerre senda
Compte ací, deixem la pista per agafar una senda de baixada que ens durà a la cova de les Gotetes, al principi està un poc difusa i posteriorment és més fàcil de seguir, nosaltres havem trobat uns muntons de pedres senyalant la senda.
Waypoint

Senda

 • Foto af Senda
 • Foto af Senda
Per aquesta senda baixarem cap a la cova de les Gotetes.
Hule

Cova de les Gotetes

 • Foto af Cova de les Gotetes
 • Foto af Cova de les Gotetes
 • Foto af Cova de les Gotetes
 • Foto af Cova de les Gotetes
 • Foto af Cova de les Gotetes
Arribem a la Cova de les Gotetes, una bonica cova en la que trobem a l'interior filtracions d'aigua que pel pas del temps han donat aquesta curiosa forma a les parets de la cova.
Kryds

Dreta

 • Foto af Dreta
Seguir la senda de les tres ratlles que ens portarà al Molí Mató.
Park

Molí Mató

 • Foto af Molí Mató
 • Foto af Molí Mató
 • Foto af Molí Mató
 • Foto af Molí Mató
El Molí Mató és una zona molt bonica amb abundant vegetació, aigua, taules, un lloc ideal per a parar a esmorzar o dinar.
Bjerghytte

Refugi Zamorano

 • Foto af Refugi Zamorano
 • Foto af Refugi Zamorano
 • Foto af Refugi Zamorano
Al Refugi Zamorano també trobem taules, abundant vegetació i al estar al costat d'un camí asfaltat la gent va molt a passar el dia.
Waypoint

Asfalt

 • Foto af Asfalt
Desde aquest punt fins al final farem 800 metres per asfalt i donarem per acabada la ruta.
Kryds

Esquerre cap al santuari

 • Foto af Esquerre cap al santuari
Nosaltres agafarem el camí de l'esquerre direcció al santuari, el camí de la dreta que no es pot passar en cotxe és la pista de pujada al refugi del Montcabrer.

Kommentarer

  Du kan eller denne rute