-
-
601 m
433 m
0
2,2
4,4
8,77 km

Vist 647 gange, downloadet 3 gange

tæt på Almarch, Valencia (España)

L’Almarx és un topònim molt conegut a Xixona, ja que correspon a un dels barris de la ciutat, en la vessant nord. Allà trobem situat l’IES Xixona, el col•legi Cristòfol Colom, el cementiri. El seu nom
La muntanya està a un lateral del cementiri i no té una senda específica per pujar-hi, però ens podem aproximar al camp sant i des d’allà trobarem un camí. És erma, amb pins blancs que han crescut esporàdicament. La seua altitud és de 547 metres.
LLOCS INTERESSANTS
Font de l’Almarx
Relativament prop, al mas de l’Almarig de Mora, hi ha la font de l’Almarx de Mora . Per arribar caminant, cal passar la bassa de Don Vicent i agarrar la senda, ara asfaltada, fins passar el mas de Tomaquera, hi trobarem un camí que baixa, i ens haurem de situar per la bassa que hi ha en forma rectangular. La font presenta alcavó, en la mateixa bassa, i normalment surt aigua.
Unió de rius
Darrere de la muntanya de l’Almarx hi ha el mas de l’Algarroba; si agarrem el camí que porta a Abió ens trobarem en la unió dels rius Serra i de la Torre, en una espècie d’embut, i que continua per les faldes de la serra dels Almaens.
Continuant amb el riu trobarem una presa poc abans d’arribar al toll del Salt.
Bassa de don Vicent
Aquesta bassa es troba en l’entrada est del barri d’Almarx. Possiblement és un misteri com s’ompli la bassa, però les informacions que hem rebut són que provenen de Castalla. Hi ha un sifó en la doble revolta que facilita que arribe l’aigua.

Kommentarer

    Du kan eller denne rute