dcve

Koordinater 495

Uploadet 7. juli 2016

Optaget juni 2016

-
-
251 m
0 m
0
426
851
1.702,0 km

Vist 640 gange, downloadet 2 gange

tæt på Skulte, Mārupes Novads (Latvijas Republika)

Begin/Eindpunt: International Airport Riga
De reis komt overeen met KRAS fly-drive trip. Deze is in de folders redelijk mager aangegeven. Deze beschrijving geeft precies weer hoe u moet rijden en wat er onderweg zo'n beetje te zien is.
Gemiddelde af te leggen reisafstanden zijn ruim 300km per dag. Wegen in de Baltische staten zijn uitstekend begaanbaar. Soms is er wegenonderhoud, maar dat is gebruikelijk bij landen waar het 's winters 30C vriest.
Op de wegen mag globaal 90km/h worden gereden. In Litouwen zijn er snelwegen. Daar schiet het harder op en maag er soms 130km/h worden gereden.
Riga: moeilijk bereikbaar hotel. De route geeft de juiste aanrijroute, maar vertrouw niet 100% op.
Let op: rondom Tallin zijn er erg veel speed-cameras.

Vis mere external

tilflugtssted / ly

01 Riga: Stop en overnachting

Leuke stad aan de Rivier. Veel pleintjes met tentjes en veel kerken. Bezoek musea, loop met een gids mee voor een rondwandeling. Vergeet ook niet het Art Nouveau gedeelte van Riga. Prachtige huizen uit het begin van de vorige eeuw.
Sacred architecture

02 Parnu

Rustig stadje aan de kust om even uit te blazen.
UNESCOs Verdensarvsliste

03 Tallinn

Tallinn is een goed bewaarde Middeleeuwse stad aan de Oostzee. De stadsmuren met vele torens zijn nog volledig intact, terwijl het raadhuis er ook mag zijn. Beklim de hoge stad en kijk uit over de benedenstad. Bezoek zeker ook het nieuwe Tallinn
Information

04 Tartu

Tartu wordt ook wel het inellectuele centrum van Estland genoemd. Kortom de universiteti zit hier. Rustig stadje met mooi park aan de overzijde van de rivier
tilflugtssted / ly

05 Sigulda

Sigulda wordt ook wel het klein zwitserland genoemd, vanwege de diepliggende rivier. Je vindt er kastelen en mooie parken. Er is een concertzaal (witte vleugel) en er stoppen treinen. Het Hotel Segulda is prima. Het is eigenlijk de enige plek waar je goed kunt eten.
Borg

06 Rundale

Rundale is een enorm kasteel (pils) uit de 19de eeuw. Volledig verwaarloosd was het. Het wordt weer mooi opgebouwd, mbv Europese fondsen.
Information

07 Vilnius.

De laatste hoofdstad: Vilnius. Misschien niet de mooiste, maar er wel veel te dwalen. Bezoek de barokke kerken of laat je meevoeren door een gids naar de Joodse getto's, want er was veel leed in WOII. Hotel Grata laag wat ver van het centrum (15 minuten lopen)
Information

08 Kaunas

Een fijn plaatsje om te stoppen. Leuk pleintje, met kerk en stadhuis. Verder kun je naar de rivier lopen.
Information

09 Klaipeda

Klapeida is de laatste plaats voor Riga. Vaar vooral even met de veerboot naar het lange eiland Neringa (100kmx1km) Je waant je even thuis aan het strand met de zee. Hotel Memel is prima. Het doet allemaal denken aan de Duitse stad van weleer, toen Klapeida Hanzestad was en bestond uit vakwerkhuizen. Daar is bijna niets meer van over, maar de sfeer hangt er nog.

Kommentarer

    Du kan eller denne rute